Farfar


Bön

Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra,

mod att förändra det jag kan,

och förstånd att inse skillnaden.

 

Sinnesrobön


Trött...

på människor som inte kan ta råd som just råd, utan alltid vänder det till något negativt och kritiskt.

(Samtidigt är många av dessa personerna snabba med att själva ge råd, utan att själv ha någon erfarenhet av situationen.)
Jag brukar aldrig (tror jag) påpeka hur folk ska vara eller inte vara, ha på sig eller inte ha på sig, göra eller inte göra, skaffa eller inte skaffa osv... Men jag är säkert ganska snabb med att berätta mina egna erfarenheter av olika situationer eller händelser i mitt liv. Jag tror jag är en människa som försöker att dela med mig av hur jag tänker och jag försöker själv att tänka utifrån olika perspektiv. Samtidigt som jag tar till mig andras tankar och erfarenheter, men sedan själv bestämmer hur jag ska göra utifrån det som jag tror är bäst för mig. Ibland blir det fel och ibland blir det rätt. När det blir rätt är jag nöjd med mig själv och när det blir fel undrar jag hur jag tänkte... och varför jag inte lyssnade mer på andras erfarenheter.

Sommar 2010

är man tittar tillbaka på sommaren som varit kan man se att det som jag skulle göra har inte allt blivit gjort, men av det jag ville göra har en hel del blivit gjort.
En liten del av semestern var jag ganska upprörd över det som inte blev gjort, men så här i efterhand är jag väldigt stolt över det som blev gjort.
Vi har nog kört lite varannan dag system. Varit hemma en dag kört på utflykt nästa och så vidare...
Första veckan fixades källaren färdigt och den blev såååå fin.
Vi var på utflykt med familjen Wilkens, något som legat i planeringen ett flertal somrar...
med besök på bilkyrkogården i Ryd.
Sedan, lunch och  bad.
Vidare besökte vi Ebbamåla bruk och kvällen avslutades med grillning och bad vid Robeövsjön.
En dag bakade jag 112 pizzabullar. (finns tyvärr inget bildbevis på det)
I slutet på veckan drog vi söder ut och hamnade i mysiga Ljunghusen där det badades och  paddlades.
Kvällen avslutades i trevligt sällskap med semestersabotörerna.
Sen var det förberedelsetid för avfärd mot Danmark.
På söndagen blev det till att gå upp tidigt och ge sig av mot Lalandia i Billund. Även detta i sällskap med familjen Wilkens. Här   badades det i 7 timmar.
Eventuellt kommer det fortsättning på min semestersaga...

Jobb

Har nu jobbat i två dagar och har lagt till 2 timmar till komplistan.
Magnus har fortfarande semester och jag har haft den lyxen att maten varit klar när jag kommit hem. UNDERBART!
Det är inte alls lika jobbigt att hjälpa till att diska grytor och annat när man sluppit att stå och laga maten själv dessutom smakar maten mycket bättre när någon annan fixat den.
I går fick vi kyckling och i dag fick vi wook.
Sista semesterveckan har jag visserligen bara lagat mat en dag, men i gengäld har vi varit på olika lunch ställen och satt i oss en massa onyttigt som pizza och dylikt.
Snart är dock denna lyx över och det blir genast både tråkigare och jobbigare att skriva matlista.

Lägenhet

Att jag denna sommar har haft stora funderingar på om en lägenhet kanske ändå hade varit det bästa för oss beror på många faktorer.
När vi flyttade till huset visste jag att det inte fanns något intresse från annat håll än mitt att hålla ordning i en trädgård, men jag visste också att det fanns intresse av att ha en trädgård att gå ut och sitta i.
Hos mig fanns det stora planer om hur man får en trädgård lättskött och ritningarna gjordes och en del grävarbeten påbörjades. Till en början var jag nöjd över att ha fått en liten del klar, men när tiden gick och resten av trädgården bara växte igen blev frustrationen allt större.
Stor del av semestern har gått till att försöka få ordning på den icke färdiga trädgården...
Och jag har insett att vi har för stor trädgård för att den ska vara rolig att ta hand om för en person.
Lägenhet, ett alternativ?
Jag har alltid sagt att jag inte är en lägenhetsmänniska... Men man kan väl ändra sig? Jag tycker fortfarande att det hade varit kul med en lättskött trädgård, men i dagsläget hade nog en lägenhet varit ett alternativ.
Med tanke på att bo i hus inte enbart handlar om att sköta en trädgård, utan även att hålla ordning inne, underhålla inne och ute, tvätta när vädret är bra eller ha tvätt i hela huset, och mycket mer...
Lägenhet eller hus? Jag ser många fördelar med att bo i hus, men just nu ser jag också många fördelar med att bo i lägenhet.
Kanske blir trädgården en dag den där lättskötta och mysiga trädgården som jag längtar efter, men vägen dit är lång och arbetsam och jag har ingen aning om det är värt att kämpa.

RSS 2.0