2010

I dessa tider är det många som blickar tillbaka på det gångna året och så även jag. Här kommer en kort återblick på det som varit.
Januari
Var en innehållsrik månad på många sätt.
Det var den månaden som mina studier äntligen fick ett slut. Första veckan var hektisk, med prästexamen, biskopsmiddag och prästvigning med efterföljande fest.
En dags ledigt och sedan väntade livet som adjunkt.
En vecka senare döptes min söta brorson och Ja, det var jag som var präst. :)
Resten av januari användes åt att lära känna många nya människor och lokaler.
Februari
Flöt på med att komma in i arbetet.
Mars
Mer jobb. Var på Konfa-läger, sålde prästost på Maxi, gick mannekäng och en massa andra roliga saker.
April
Var det åter mycket som skulle fixas. Filip och Fredrik hade kalas. Och på jobbet förberedes konfirmationsgudstjänster som blev fantastiskt bra.
Jag fick åka på min första teologdag som var mycket trevlig och intressant.
Valborg firades med släkt och vänner i Hejan, med eld och korv och kaffe.
Maj
Inleddes med en härlig dag tillsammans med Gunni, Leif, Gudrun och Willy. Vi vandrade i Vedema och fick god mat och leka av oss.
Så var det konfirmation i Sösdala, med efterföljande fest i trädgården hos familjen Jönsson/Bertilsson.
22/5 konfirmerades Fredrik, även här blev det fest i trädgården, med smörgåstårtor och gott sällskap.
En personalutfärd hanns det också med innan maj nådde sitt slut.
Juni
Inleddes med mycket jobb. Johanna började sin förberedelse inför skolbyte och högstadiet. Karl tar studenten och vi är så klart där och firar honom. Fredrik åker på flygläger och längtar hem till datorn. Filip ägnar fyra dagar i tält och hårdrock på Sweden rock i Norje.
Midsommar afton inleds med konfirmation och vigsel sen ansluter jag till mängden människor som firade midsommar hos bror min. Och helt traditionsenligt båt vi sill och dansade runt midsommarstången. Det spelades fotboll och grillarna fylldes med läckerheter.
Fredrik påbörjade ett mopedkörkort.
Juli
Jag påbörjade och avslutade renoveringen av källaren. Vi var på stranden och stekte. Och den efterlängtade semestern påbörjades. Första veckan var det mycket att komma ikapp med, men en utflykt med familjen Wilkens hanns med och vi hamnade i småland på bilkyrkogården, badade i en liten sjö och besökte Ebbemåla bruk. Det hela avslutades med korvgrillning vid Robbelöfsjön.
En dag bakade jag 117 pizzabullar, gjorde köttfärssås och grillade kycklingar. Allt detta skulle med på vår minisemester till Danmark. Tillsammans med familjen Wilkens besöktes Lalandia och Legoland.
Semestern ledde till två besök hos pappa då hunden fick lite semester från oss i Bästekille.
Augusti
Den sista veckan användes till städning och röjning, med avbrott för små dagsutflykter till exempel till Ystad och Hellevik.
Tillbaka till jobbet, stressen och människorna.
Kräftskiva hos bror min, fast han var på svennsexa. Men vi andra hade kul.
Skolan börjar och allt går tillbaka till de vanliga rutinerna.
Erik fyller ett år!
Tyvärr så avbryts kalaset för mig och min bror som med ilfart tar oss till Fränninge, där man hittat farfar död på toaletten. Det blev några jobbiga veckor som fortsatte in i september.
Om jag orkar fyller jag i de resterade månaderna en annan dag.

RSS 2.0