Nattens citat!
                                                                       


"Allt har sin tid, det finns en tid för allt som sker under himlen:
                                           
                                                                           En tid för födsel, en tid för död,
                                                                           en tid att plantera,
                                                                           en tid att rycka upp..."

                                                                                                           Pred 3:1,2
Att göra om ett rum...

I dag har vi gjort om Johannas rum.
Jag började kl 6.00 och körde bullar med Filip, sen lämnade jag de andra på scouterna kl 9.00 och efter det var det kaffe och sen började jag på rummet. Det var massor kvar att bära ut och massor som skulle skruvas ihop och massor som skulle plockas in. Vi har kommit en bra bit på vägen, men det jobbiga kommer i morgon, då allt ska sorteras och läggas på plats. Nu gäller det att inte fylla rummer med saker bara för att det är synd att slänga det. Vi måste bli bättre på att inte samla på en massa saker. Vi är som hamstrar och kan inte säga nej när någon säger: Du kan ta det annars slänger jag det."

Nästan som när sambons morfar äter upp den sista maten för att någon sagt: Kan någon ta det sista annars slänger vi det."

Vi har bott här i snart tre år och vi rensade grundligt när vi flyttade hit... Nu kommer vi inte in på vinden och julsakerna står fortfarande utanför vindsdörren och väntar på att få komma in till sin plats.

Nå, ja, vissa saker kan ju vara bra att spara, de kan ju vara bra att ha. Vissa saker är roliga att spara på, det är ju minnen och nostalgi, andra saker ligger bara kvar ändå.

Jag har hört att man inte ska ha så mycket saker i sina hus för det förstör ens energi och man blir trött och deppig. Kanske blir Johanna piggare och gladare efter rensningen. Fast det blir nog svårt för jag tror inte att jag känner någon som har sådan energi som hon.

Nattens citat!
Änglar är vanliga i himlen. Det som är ovanligt där uppe är män.
 
                                                Zindy, 7år(Gud som haver barnen kär har du någon ull, Mark Levengood, Unni Lindell)

Exposure

Ja, jag går på pastis nu och i går var vi i Malmö på Exposure. Nu undrar ni säker vad det är för något, det gjorde i alla fall jag och jag undrar fortfarande...

Vad jag gjorde? Jo, jag gick från S:t Pauli kyrka genom stan via Gamla väster ner till Kronprinsen. Yes, jag hittade dit, efter att ha frågat en snäll dam som småflinade lite åt mig, när jag sa att jag skulle gå dit. Jag gick in, satte mig på en bänk tillsammans med ett gäng pensionärer. Folk runt omkring mig gick med barnvagn alternativt rullator och ca 90% pratade i mobiltelefon.
Jag tänkte! Vad gör jag här?

Efter att ha vilat fötterna och konstaterat att det var ärtsoppa som dagens på den enda lunchresturang Kronprinsen kunde erbjuda beslutade jag mig för att gå vidare. Tog nu vägen förbi den färgglada lekplatsen och stadsbiblioteket, vidare ner över kanalen och rakt över kyrkogården, över Gustav Adolvs torg ner mot Triangeln. Där på gågatan ser jag den gigantiska flaggan som visar att det finns Pizza Hut i Malmö. Jag beslutar mig för att det är just där jag ska äta min lunch. Det blev en pizzabuffe med tillhörande salladsbar. Mycket gott! Oturligt nog satt en av mina klasskomisar redan där och åt, Å, nej, vi som inte fick prata med varandra, tja, det gick så där...

In och ut i några affärer, handla var inget vi skulle ägna oss åt så det blev bara en titt. In på Triangeln, ut från Triangeln, hjälp var är jag?
Hittade tillslut Föreningsgatan som enligt kartan skulle ta mig tillbaka till S:t Pauli kyrka bara jag gick på rätt håll...

Och jupp det gjorde jag visst, för där var konserthuset och där hade jag varit innan, så snart var jag framme.
Mina fötter värkte, min axel gjorde ont och armen somnade, men jag hade i alla fall fått både motion och "frisk" luft.
Efter en "kort" reflektion och en vacker teckning skulle vi bara gå till stationen en promenad på ca 20 min.
Förhoppningen var som vanligt att komma med tåget och att det gick ett tåg, men så bra var det inte. Efter tre spårbyten kom vi slutligen till Lund och sedan blev det buss till Eslöv och där ifrån vidare med tåg norrut.
Hemma, tog av mina kängerna och strumpbyxorna och tittar ner på fötterna som ser ut som två blöta tvättsvampar. Det svider och gör ont i dem.
Sen lagar äldsta sonen en underbar omelett med bacon i och jag somnar som en stock.

Vad går då detta ut på? Jag har ingen aning, men meningen är att man ska låta staden möta en och inte själv möta staden...
Flummigt? Nja, så där. Men det var en upplevelse och en dag med den ständiga frågan: Vad gör jag här?

Handboll

I dag har vi varit på match och vilken match sen!!

Motståndarlaget spelade fult, men så är det ju. Domaren var hemmadomare, vilket märktes. Resultatet blev 20-15 till motståndarna.

Min dotter spelade max i 5-7 min medans en annan tjej spelade 2x20 min minus det hon var utvisad nämligen 2x2 min och fick sedan rött kort när det återstod ca 5 min av matchen.

Min dotters komentar efter att jag frågat om det var kul i dag: "Ja, fast jag fick inte spela så mycket, men jag fick ju vara här."

JA, vi var där och vi hade kört dit och ägnat eftermiddagen åt handboll, den fritidsaktivitet som min dotter tycker är det allra roligaste som finns.

Är hon glad är jag glad!

Nattens citat!”Pengar förstör nästan allt, bristen
på pengar förstör resten.”


                                    Hans BendixIKEA
I dag har vi varit  på IKEA, en helt underbar affär när man har pengar och slipper tänka på vad man plockar ner i korgen. I dag var det lite tänk, så när vi kom till kassan var jag trött.

Det är nu dottern som står på tur att få fint på sitt rum. Sängen kommer att bli ett hemmabygge av tre köksskåp från IKEA och en resårmadrass. Efter  mycket om och men så blev det även en bäddsoffa som är mysig att sitta i och bra att ha när kompisarna sover över.

I soffan ska det ligga rosa kuddar, men vi hittade inga i rätt färg så, sålänge blir det dessa blommiga kuddar som kanske får ett annat utseende när vi hittar tyg i rätt rosa. Där ska också ligga några härliga filtar, men vi hittade bara en vit så länge.
Ett soffbord i lagom storlek hittades till slut.


 I fönstret ska det hänga mormorsgardiner.Sen blev det ett skrivbord som även ska fungera som sminkbord. Den gamla spegeln kommer att hänga ovanför. Sen kommer det att finnas lite förvaring i anknytning till bordet.


Bland annat en så här fin burk.
Mattor har vi massor och likaså har hon redan en bokhylla som ska användas till lite smått och gott.

Tex.Lite övriga saker som inhandlades:

Matburkar till lunchen. Mannen har svårt att komma ihåg att ta hem dessa burkar från jobbet och numera behöver även jag ha burkar att ta med mig lunch i.


Dessa 2 kr handdukar är toppen att torka håret med, ett måste att lägga i korgen. Vad jag inte handlade var toaborste, det brukar också alltid hamna i korgen när jag är på IKEA.


Potatisskalar köptes till min kära mamma. Mannen var och hämtade och passade då på att ta två, eftersom han inte viste vilken färg han skulle välja.
Sonen handlade sugrör och kruka. Annars blev det lite smått och gått och lite som vi glömde.
Vi åt naturligtvis köttbullar. Mannen åt 30st eftersom vi andra inte orkade äta upp alla våra.

Nästa helg går åt till att fixa dotterns rum. Nu är jag supertrött och har fått ont i axeln. Den som skulle varit bra när det nya livet började och nästan var det, men nu gör så ont och somnar hela tiden.

Nattens citat!

"Vänliga ord är som honung - smakar sött och gör kroppen frisk."
                                          ord 16:24

Mitt nya liv!

Så här har det gått med mitt nya liv:

 1. Jag har nu gått en vecka på pastoralinstitutet
 2. Jag har gått fyra dagar i skolan denna vecka
 3. Jag har tagit tåget kl 7.00 varje dag utom en, då åkte jag kl 6.00
 4. Jag har fått ner nästan alla julsakerna nu...
 5. Jag har pratat med grannen i telefon
 6. Jag förlorade alla Sing star duellerna i kväll
 7. Jag åt choklad i kväll, fast det bara var fredag
 8. Jag har ätit lunch ute en dag denna vecka och inte handlat något onödigt.
 9. Jag har gått mellan pastorlainstitutet och tåget varje dag + en liten runda på lunchen
 10. Jag har inte läst på tåget, då jag har haft följe med någon jag känner och i stället pratat skit
Så jag får väl säga att det gått ganska bra. Det svåraste kommer nog dock att bli bättre på Sing star. Jag är ju helt tondöv och det är inte mycket att göra åt det.

Heja Skånetrafiken!!

Toppen! I dag tog det över tre timmar att ta sig hem. Det var tydligen signalfel i skåne. Där stod jag på Lunds station och frös...
Kollade ersättningsbussarna som naturligtvis bara gick söder ut.


Fel kan väl uppstå, men när det står massor av folk runtom på stationerna i Skåne och undrar vad som händer, hur man ska komma vidare, vart bussarna går osv... så kan väl någon informera...? Eller?

Tillslut kunde man ta sig till Hässleholm och där fick mamma rycka ut och hämta oss.

I dag är jag trött... Att börja ett nytt liv var inte smärtfritt. Fast jag tycker själv att det gått ganska bra, utom tågväntan i dag då.Första dagen...

Så har då första dagen på det nya livet snart tagit slut och hur har det gått?

Jag började hos sjukgymnasten. Har inte haft vidare ont i min axel den senaste veckan, men hela vänsterarmen somnar. Läskigt värre!!
Hon visade nya övningar som jag så klart kommer att glömma att göra och så skulle jag styrketräna... När ska jag hinna det?
Nå, ja när jag kom därifrån körde jag hem och spelade på blip en stund sen var det ett debatt program om slöjor på TV så jag fastnade där, med lite chips och choklad...
Sen var det Hem till gården och lunch och gissa vad? Jo, jag somnade som en stock!
Sen kom barnen hem och vi fikade... spel på blip... laga mat... bästa väninnan på kaffe (utan kakor)... Sing star med dottern och mannen (gick bättre i kväll)...
Nu återstår att packa väskan och sooova.

I morgon börjar ju det nya livet på riktigt. Första dagen i ny skola. :o) Första dagen som tokpendlare, första dagen som barnen ska fixa eftermiddagen själv, första dagen på resten av mitt liv.

Nattens citat!
"Bäst mäts eget behov med ens egen vinkel och tummstock."

                                       Horatius


Lillen
"Jag får nästan plats i lådan, så jag ligger kvar en stund."

Ett nytt liv!

Ja, då var det dags, i morgon börjar det nya livet.
Många börjar ju nytt liv när det är nytt år, men jag bestämde mig redan innan nyår att det nya livet skulle börja just den 19/1-09.
Varför det? Har många frågat och jo, det finns naturligtvis ett skäl till detta.

I veckan som gick har jag nämligen avklarat vissa saker:

 1. Jag tog min teol. kand.examen
 2. Jag kunde lämna alla papper till Pastoralinstitutet.
 3. Jag kom in på pastoralinstitutet
 4. Jag hann nästan få ner alla julsakerna och städa huset.
 5. Inte pratat med grannen
 6. Förlorat Sing star 9 gånger av 10
 7. Ätit ett 200g choklad på mindre än 10min
 8. Mina stipendiepengar kom in på kontot
 9. Gått minimalt antal steg
 10. Läst mindre än en sida i en bok
Så det nya livet kommer att innebära:

 1. Jag ska börja på pastoralinstitutet
 2. Jag ska gå i skolan 4 dagar i veckan
 3. Jag ska ta tåget kl 8 på morgonen
 4. Ta ner alla julsaker och städa på riktigt
 5. Jag ska ta mig tid att prata med mina vänner
 6. Jag ska bara förlora Sing star 8 gånger av 10
 7. Jag ska inte äta choklad mer än på helgerna
 8. Jag ska bli ekonomisk (inte snål)
 9. Jag ska gå mellan stationen och pastolinstititet 4 dagar i veckan
 10. Jag ska läsa bra böcker på tåget
Andra saker som kommer att ingå i det nya livet är:

 1. Jag ska vara gladare
 2. Jag ska stressa mindre
 3. Gå med hunden i skogen
 4. Simma
 5. Fixa dotterns rum
 6. Göra klart sådant som bara blivit liggandes
 7. Minska midjemåttet
 8. Handla en gång i veckan
 9. Bädda sängen varje morgon (NÄ, skoja bara)
 10. Ta vara på varje sekund av livet
Som alltid när man ska börja ett nytt liv, (det är inte första gången) så undrar man hur länge det kommer att hålla. Man är ganska duktig de första dagarna och sen rasar allt samman. Fast den här gången tror jag på mig själv. Jag kommer att fixa detta, har liksom inget val. Det blir på sätt och vis ett nytt liv även för övriga i familjen eftersom de är vana vid att ha mig hemma mycket. Nu har alla fått vers en dag att laga mat på och man ska börja passa tiderna själv. Men eftersom barnen är stora så tror jag att de kommer att klara sig utmärkt.
Kanske är det mest bekymmersamt om vi kommer att få någon mat alls den dagen det är mannens matlagningsdag, men det återstår ju att se.

Tomteflicka


Här ser ni en charmig tomteflicka!

Fredag!

Så var det då fredag och allt vad det innebär...

Examensfirande som ska bli kul. Fast jag har lite svårt för stora folksamlingar på liten yta så känslorna är många. Jag har på något sätt väldigt svårt för lägenheter över lag. Något som jag måste träna på kanske. Jag trivs bäst när jag kan gå rakt ut och slippa se nästa port som leder in till en massa andra människors liv. Jag skulle helt enkelt inte kunna bo i stan och jag är väldigt glad för att jag inte behövt göra det någon gång under mitt liv. Denna förmån har dock inte alla och alla vill inte ha den heller och det är nog tur för om ingen bott i lägenhet så hade husen fått ligga så tätt att man ändå kunde se grannens dörr som leder in till deras liv. Slut svamlat om lägenheter!

Jag ska snart leta reda på något att ha på mig. Mmm... svårt för det mesta.
Måste bara dricka upp kaffet först.

Trevlig helg!

Skola

I dag har jag varit och fixat alla papper till ansökan för att komma in på Pastis. Skönt! På tisdag börjar då ett pendlarliv till Lund. Pendlat har jag ju gjort innan, men inte fyra dagar i veckan. Så det kan bli ganska jobbigt innan man kommer in i det. Hoppas att jag gör det fort.

I morgon ska vi på examensfest. Det ska bli kul.
Helle tar examen i mogon och vi ska vara där och fira hennes stora dag.
Jag undrar så vad jag ska ha på mig. Det ska ju bli kallt i morgon och jag och dottern ska åka tåget ner. Kjol, kan vara kallt och finbyxor har jag inga som jag trivs i... Vad gör man då? Hinner inte handla något heller och jag har redan handlat förmycket kläder i vinter.

Farligt när dottern säljer chokladbollar för jag blir så sugen på kakor i bland och ja... det är ju lätt att ta en när man har hemma. Fast på måndag börjar mitt nya liv och oj, vad smal jag ska bli. :o)
Det är dock bara en av alla saker som står på listan inför det nya livet.

Examen!

Så har då, jag om jag försått allt rätt, tagit en kandidat examen. Inte en dag förtidigt.
Så hoppas jag då på att det inte blir något strul utan att jag kan påbörja mitt sista studieår på onsdag.
Jag längtar så till jag blir klar.

Nattens citat!


 "Bättre lite skit i hörnen,
  än ett rent helvete."

Städa, städa varje fredag, också varje jul!

    Nu har jag använd dessa fantastiska maskiner, som mannen inhandlade efter att den gamla gick sönder lillejulafton.  Har bytt ut julgardinerna och plockat ihop alla tomtarna till en hög. Granen åkte ut i fredags, den barrade så otroligt mycket. Det var nog ingen som hade vattnat den. I morgon ska jag fortsätta med städningen i köket. Det tar alltid så lång tid för mig att städa, kanske för att det inte görs så ofta. Sen måste jag tvätta. Suck!

En analys av kris -och copingstategier

Nu är ex.arbetet skickat och jag får nervöst vänta på ett svar från handledaren.
Det är snart dags att gå upp och skicka barnen till skolan och sedan fortsätta på den städning som mannen påbörjade i dag. Tvätta är ett måste när jag har vaknat annars får vi gå nakna resten av veckan.
Det blåser väldigt mycket i natt och gardinerna fladdrar. Jag är kall och har ont i halsen.

Nattens citat!
"I det stora allvaret saknas aldrig en gnutta humor"
                      
                      Dietrich Bonhoeffer

Snart kväll!

Så har man då varit på handbollsmatch. Tjejerna hade kul, men resultatet inget vidare. 16-10 till motståndarna.

Mannen har snart maten klar och efter den ska jag finslipa ex.arbetet. Kvällen kan bli lång för i kväll ska det skickas.


Hobby!

Ny dag och det är snart dags att gå till kyrkan. Hade gärna hoppat det i dag, men mellangrabben ska hjälpa till så det är bara att masa sig dit.

Sen blir det handboll i eftermiddag. Dotra mi spelar match, det är jättekul att titta på men alltid lika jobbigt innan man är på plats. I dag är det långt att köra och hon spelar inte med sitt vanliga lag, vilket innebär  nya föräldrar som man ska passa in med.

Idrottsföräldrar är ett släkte för sig själva. Vissa är glada och positiva andra skriker och gapar på sina barn som om det var OS de var med i. Jag minns en gång när pojkarna spelade fotbollsmatch och en pappa skriker: För helvete Viktor, det är väl ingen djävla balett du är med i. Pojkarna var nog 7 år då.
Vissa föräldrar blir sura och drar in godiset eller nått liknande.

Handbollen har varit lite lugnare, men tränarna toppar laget och det är ju inte alltid så kul, när man är huvet kortare än alla andra och inte riktigt har hittat tekniken för ett bra skott.

Det är kul med lagsport, men jag är ingen "riktig" idrottsförälder. Jag tycker det är kul oavsett om de vinner eller inte.
Min dotter är lika glad om de vinner eller förlorar och kanske är hon ett bra tillskott i laget och kan få de dåliga förlorarna att se det roliga i att vara ett lag.

Tacka vet jag scouterna, fast all hobby har ju sina nackdelar.

Nattens citat!


"En kopp kaffe kan bli
början till livslång vänskap."                                         
                                                                                                           
       Turkiskt ordspråk                                                                        

Film

Nu ska hela familjen samlas i soffan för att titta på film.
Får se vilken det blir...
Lite godis får vi nog fixa fram. Mitt nya liv börjar ju inte än. :o)

Mat

Nu har "dotra mi" lagat en utsökt middag. Prinskorv och potatismos.
Nu diskar pojkarna. Tur att jag har mina barn.

Skola

Jag vill inte mer.
Tycker att mitt ex.arbete ser bra ut, men hur f_n får man rubrikerna rätt??
En rubrik blir förstor, en förliten och en försvinner.

Jag längtar till den 19 januari, då börjar mitt nya liv!
Kan återkomma med hur det nya livet ser ut när tid finnes.

Nu ska jag återgå till att sortera rubriket sen ska det till en sammanfattning också, som kanske blir ett sammanbrott.

Sorterat och osorterat

Nu har vi jag och min dotter sorteat hennes gardrob. Smått, stort, trång, vid, ful, fin osv.
Handlade nya tröjor på rean i går och ja! tillslut fick de plats.


Nattens citat!"Solen går upp och solen går ner,
 så skyndar den tillbaka
 till platsen för sin uppgång."

Pred 1:5


Sing Star!

Wow!
Vilken kväll.
Jag är familjens förlorare, men vad gör det...

Vi den 11/10-08


Oj!

Detta var inte alls meningen!

Jag har inte alls tid att blogga, men det kan kanske vara kul.

Får se hur länge det håller…


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0