Arbetslöshet

Klart att jag alltid bakar mitt eget bröd - det gör väll alla!

Klart att jag alltid rullar mina egna köttbullar, gör mina egna pommes och bakar min egen pizza -  det gör väl alla!

Jag lagar själv min bil och bränner mitt eget brännvin - det gör väl alla!

Nä, just det, det gör inte alla och inte jag heller och det är väl tur det. För tänk vad många som skulle bli arbetslösa då...

Telefoner

Jag behöver en ny telefon...

Men jag vet inte vilken...

Kommer jag att lära mig att andväda en ny telefon på rätt sätt???

Eller???

Vilket abonnemang ska jag ha???

Blir det billigare om jag byter... Ja, troligtvis...

Hjälp, vilken djungel jag har hamnat i!S:t Georg och draken


Invånarna i staden Selene var drabbade av något fruktansvärt. En stor och hotfull drake bodde i en närliggande sjö. Draken tvingade befolkningen att ge honom två får varje dag att äta. Om folket inte gjorde som han befallde tog han livet av människor och åt dem istället. Så småningom fick man ont om får i staden, eftersom nästan alla hade offrats åt draken. Man gav därför draken ett får om dagen och därutöver en människa istället för det andra fåret. För att bestämma vem som skulle offras drog invånarna i Selene lott.

En dag ville det sig inte bättre än att kungens av Selene dotter drog lotten och skulle ges som mat åt draken. Kungen blev så klart förtvivlad och bad till folket att han skulle få köpa sin dotter fri med guld och silver, men människorna sade nej. Eftersom de hade offrat sina barn och kungen hade godkänt drakens krav skulle även hans barn offras. I annat fall lovade befolkningen att bränna kungen. Prinsessan klädde sig därför i fina kläder och guldkrona på huvudet. Hon gick ned till sjön och inväntade att draken skulle komma.

Bäst som prinsessan stod vid sjön kom riddaren Göran ridande förbi. Han fick se prinsessan, nedstämd och ensam. Riddaren frågade prinsessan vad som stod på och hon berättade att hon skulle offras till den grymma draken. Göran lovade att rädda prinsessan och i samma ögonblick steg draken ur sjön, vred och arg. Riddaren satte sin häst i full galopp och spetsade draken med sitt vassa spjut. Draken föll till marken, sårad men levande. Göran uppmanade prinsessan att binda sitt bälte kring drakens hals och så gjorde hon. I bältet leddes draken till staden och stadsborna blev utom sig av rädsla när de såg draken komma. Då förklarade riddaren att ingen skulle behöva vara rädd och dräpte den sedan. Därefter levde de i frid från den hemska draken.

Dilemmat...En man kort

Märkligt uttryck "En man kort"

Det fattas folk lite här och lite där. Man kan vara en man kort på pappret, men också en man kort i praktiken.

Längden på personen spelar absolut ingen roll, bara den har rätt utbildning, för annars kan det leda till tre man kort.

Och tre man kort är värre än en man kort.

Det slulle varit en kvarts man lång om inte det hade blivit som det blev, men när det nu blev som det blev så blev det en man kort.

Och det blev det visst på fler ställen.

Då får de män som finns sträcka på sig och bli en och en kvarts man lång. Jag är ju inte så lång som jag känner att jag borde vara, men det finns kanske andra som är det.

När man är för kort för att räcka upp till kakburken, så får man ingen belöning... eller hur är det med det. Man är ju helt enkelt för kort för att räcka till. Och då kan man sträcka sig... det gör ju ont att sträcka sig. Då kan det bli en man kort till.

I och för sig skulle man ju kunna ta en stol för att räcka upp, men då är risken att man trillar och det leder ju också till ytterligare en man kort.

Fast huvudsaken är att de andra får ta del av kakorna, eller...

Man kanske kan be någon lång att sträcka ner lite kakaor, eller... Men om ingen är tillräckligt lång så får alla vara utan kakor.

Vem får smaka kakan?
Att lyssna!

Trött på människor som inte kan eller vill ta till sig andar människors kunskap och erfarenheter.

Trött på människor som alltid i alla lägen ska argumentera emot sådant som de inte har en aning om.

Trött på människor som säger att de bryr sig och sen skiter totalt i allt.


Härligt med människor som känner för utveckling.

Härligt med människor som kan glädja sig åt nya ideér.

Härligt med människor som kan glädja sig åt andra människors lycka.

Härligt med människor som kan lyssna på andras erfarenheter och se att det finns kunskap hos andra än de själva.Slut på meddelandet.SanningHittade denna på facebook.


Grattis pappa!Saknar dig!

RSS 2.0