Skolavslutning

Det är nu 10 år sedan jag fick vara med på den första skolavslutningen i Sörby och jag tror inte att jag missat någon sedan dess.

Innan det trodde jag inte att jag skulle få vara med om en så traditionell skolavslutning någon gång.
I år blev det den sista inte bara för mig utan även för Sörby skola och i Sörby kyrka.Först var det sång och musik i kyrkan med alla duktiga barn och lärare.Sen var det samling på skoltrappan för sång och avsked. Vi sjöng den traditonella avskeds sången för sexorna där var och en fått sin egen vers.
Det delades ut rosor och skumpa.Det släpptes upp ballonger med Sörbyanda i.Skumpan...som sedan enligt en mer familjetraditon öppnades och halsades.
Presentutdelning till en älskad fröken.
Efter allt firande på trappan började regndropparna komma och klassrummet fick bli den avslutande platsen för medtagen fika. I vårt fall pizzabullar och jordgubbsbakelser.

Det är svårt med avsked och vi dröjde oss kvar länge.

TACK! alla underbara lärare för 10 Underbara år tillsammans.

Detaljplanering

I helgen var det jobb som gällde.
I lördags planerade jag mitt liv in i minsta deltalj, det finns numera inköpslistor, tider och planering, mm inlagt de närmaste två veckorna. Även de resterande veckorna före semestern är noga planerade och på något sätt kommer kanske tiden att räcka till.

Listan är lång...

Har annars kommit fram till att långa listor är väldigt opsykologiska och borde inte alls få finnas.

På onsdag kväll slutar Johanna 6:an och på torsdag slutar Fredrik 8:an. Filip går sin sista dag på tisdag eftersom han skippar skolavslutningen. De börjar bli så stora så jag hinner dåligt med.

Till helgen är jag ledig och då ska en del andra saker fixas.

RSS 2.0