Förundrad

Den som tror att ett barn endast kostar 3700 kr i månaden har aldrig haft några barn att ta ansvar för.

Lycka!

Vilken lycka det är att ha en stor frys.
 
Den är full med bröd och mat av olika slag. I veckan har  jag fått ner ca 10 liter blåbär också.
 
Tidigare i sommras var jag och Johanna tillsammans med grannen och plockade jordgubbar och då la vi ner ca 20 liter jordgubbar. Precis som förr lagrar vi nu vår mat inför vintern och det är lycka.
 
Ska försöka ta mig iväg och plocka lite böner och andra grönsaker också, kanske dags att beställa en köttlåta på köttboden. Jo, än finns det plats.
 
Nästa önskan är att köpa en kyl till. Så kan jag planera mina inköp på ett annat sätt och slippa gå i affären så ofta.
 
Kanske är jag en hamster som vill lagra och då är det bra med förvaring.

Semester 3

Tre veckor går så fort. I dag är det sista dagen på semestern och den ska ägnas åt Emmas dop och sedan en visit hos goda vänner.
 
Andra veckan på semestern flöt mest på med diverse aktiviteter som att staäda plocka undan och vid fint väder blev det en del trädgårtdsarbete gjort.
 
Inga större ptojekt har genomförts ute i år och det beror nog till största delen på vädret.
 
Tredje veckan bar det av till Halland med familjen Wilkens. Jag hade visst fått den äran att vara reseledare och det är inte så lätt att hitta saker som alla gillar då den yngsta är 14  och den äldsta 40+. Men jag tror att det blev ganska bra.
 
Söndagens första stopp var frukosten utanför Hishult. Andra stoppet, bad i tjuvahållan utanför Halmstad.
Tredje stoppet Grimetons radiostation utanför Varberg. Fjärde stoppet, fika och promenad i skogen för att titta och läsa på Bexells talande stenar, utanför Varberg.
Femte och sista stoppet för dagen var Espvikens camping där vi installade oss i en mysig liten stuga för 8 personer.
 
Måndagen blev en dag på Varbergs fästning och en liten tur i centrum. Där var massor att se och läsa om på fästningen och en fantastiskt härlig guidning fick vi också.
 
Tisadgen bar det hemmåt. Första stoppet blev dock ganska tidigt nämligen i Åhs där vi fick titta in i nostalgi macken. En Esso mack som innehöll massa saker från mackarnas förr.
 
Andra stoppet en påhälsning av 91:ans historia. Och så klart av 91:an själv.
Sen var det middag i Halmstad och där efter bar det hem till Vinslöv där nya äventyr redan väntade.
 
Det blev en lång natts letande efter vår älskade Bilbo, men mer om det kan ni läsa hos Knegus
 

Sista dagarna på semestern har väl mest varit rastlösa och jobbet börjar ta plats i hjärnan liksom. 
 
 
.

Trött

På människor som uttalar sig om saker de inte har en aning om.

Semester 2

Första semesterveckan är avklarad och det blev lite av en mamma-dotter vecka.
 
Johanna har haft problem med sin klädförvaring så det var det första som vi tog tag i. Efter att besökt IKEA på måndagen skruvade vi hyllor och gardrob på kvällen och tisdagen gick till småfix samt tvättning och strykning (så just nu är jag ikapp med det). Nu fattas bara lamporna i taket och det har jag lite svårt för att fixa själv... inget är som väntans tider.
 
IKEA fick ett nytt besök på onsdagen och sedan for vi vidare till Vinninga och tittade på när Sandra spelade fotboll. Sen ett underbart besök hos bästa Tomica och hennes underbara familj i Hasslösa. Torsdagen ägnades i solen och i skuggan tillsammans med Tomica. Det blev mycket ventilerat den dagen. Johanna och Sandra var i Lidköping och shoppade.
 
Fredagen bar det av söderut igen och tillslut hamnade vi i Ullared där vi lyckades tillbringa fyra timmar. Sen var det skönt att somna i sin säng på kvällen.
 
Helgen har gått till att småpula lite ute och lite inne. Mycket tid har gått till att städa skåp, plocka undan och hitta köket. Jag har varit och är fortfarande efter med både städning och trädgård. Så jag vet ju vad den största delen av min semester kommer att gå till.
 
Önskar att jag kunde släppa allt, men hur hade det då sett ut och luktat hos oss.

RSS 2.0