Legenden

S:t Georg eller S:t Göran som han också kallas här i sverige är scouternas helgon och här kommer legenden om honom i korta drag.

Folket i staden Selene hade drabbats av en fasnsfull drake som bosatt sig yútanför staden. Drakens krav var att den skulle få två får om dagen annars skulle han äta människorna. Till slut började fåren ta slut och man blev tvungen att lotta fram en människa varje dag som skulle offras tillsammans med ett får.

En dag var det kungens dotter som blev dragen i lotteriet. Kungen blev förtvivlad och han försökte att muta folket med gåvor för att de skulle skona hans dotter. Men folket menade att deras barn hade fått bli drakmat och då fick även kungen bidraga med drakmat. Och det var ju kungen själv som hade godtagit drakens krav. Så, prinsessan klädde sig i sina finaste kläder och gav sig iväg till draken.

När prinsessan kommit en bit möter hon en riddare vid namn Georg. Riddaren frågade den gråtande prinsessan vad som stod på och hon förklarade allt om draken, fråren och människorna för honom. Georg lovade att rädda prinsessan och plötsligt kommer draken. Riddaren satte full galopp mot draken och spetsade den med sitt vassa spjut och draken föll till marken. Sen ledde han draken till sraden så att människorna fick se draken. Alla blev mycket rädda, men Georg sa att de aldrig mer behövde vara rädda för draken och dödade sedan draken.

I förra inlägget kan ni se en bild på S:t Georg och draken. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0