Bäst

Somliga människor måste alltid ha rätt. Om de sen inser att de hade fel är det omöjligt att ta tillbaka det man sagt och det blir otroligt viktigt att få sista ordet.
 
Dessa människor vill också alltid se till att ge de andra människorna skulden för det som de blivit utsatta för. Empati och medkänsla saknas helt. Likt en "bror duktig" talar de gärna om för andra hur saker och  ting ska utföras och hur man ska bete sig i olika situationer, vad som är rätt och fel att säga, osv...
 
Helt klart har dessa människor problem, men ingen vågar säga det till dem. För vem ger sig på någon som alltid har rätt, vem vill ens argumentera med någon som tror sig ha all kunskap om alla och allt. För vem vill bli nertryckt i skorna och få skulden för något som bara hände? Därför blir dessa duktiga människor ofta ensamma och utan riktiga vänner.
 
Att umgås med den här typen av människor tär oftast på en och längre stunder i samma rum som de kan ge skadliga men för livet.
 
Nu finns dessa människor överallt och innan man känner dem kan man lätt tro att de är bra och duktiga på allt. Man kan lätt tro att de har rätt, för de är också ganska bra på att argumentera för sin sak.
De finns på nätet, i telefonen, i politiken, i affären, i det verkliga livet. Och kanske har de ingen aning om hur mycket de skadar andra med sitt beteende. Kanske är de fullt medvetna om vad de sysslar med...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0